Небеса во Ашијах


Ова е извадок од Liber 777 која ги содржи сите коренспонденции на различни системи и како тие се врзани едни со други. Оваа книга е речник за секој сериозен студент кој сака да има пракса и разбирање во овие дисциплини.Наското ова капитално дело* се очекува да биде издадено и кај нас, со објаснувања на табелите, и како се работи со нив. Во овој есеј се дадени имињата на Планетите и Соѕвездијата на еврејски, нивна транскрипција, превод, и нормално, како се врзани со Дрвото на Животот.Моментално работи првата интерактивна алатка на интернет за пребарување на табелите во Liber 777. Секој што е заинтересиран, нека го посети линкот и нека работи!

Десетте Еманации на Дрвото на Животот

Сефира Небеса во Ашијах Транскрипција Превод
Кетер ראשית הגלגלימ Рашит ха-гилгалим Сфера на Првиот Двигател
Хокмах מזלות Мазлот Сфера на Зодијакот
Бинах שבתאי Шабатаи Сфера на Сатурн
Хесед צדק Цедек Сфера на Јупитер
Гебурах מאדימ Мадим Сфера на Марс
Тифарет שמש Шемеш Сфера на Сонце
Нецах נגה Ногах Сфера на Венера
Ход כוכב Кокаб Сфера на Меркур
Јесод לבנה Лебанах Сфера на Месечина
Малкут חלמ יסודות Чолем Јесодот Сфера на Елементи

Патеки на Дрвото на Животот

1. Елементи

Патека Небеса во Ашијах Транскрипција Превод
Алеф רוח Руах Воздух
Мем מימ Мем Вода
Шин אש Аш Оган
32бис ארצ Арец Земја
32бис את Ат Дух

2. Планети

Патека Небеса во Ашијах
Бет Меркур
Гимел Месечина
Далет Венера
Каф Јупитер
Пе Марс
Реш Сонце
Тав Сатурн

* За еврејските имиња на планетите и нивната транскрипција, видете ја првата табела

3. Соѕвездија

Патека Небеса во Ашијах Транскрипција Превод
Хе דלי Дели Водолија
Вав שור Шар Бик
Заин תאונימ Теоним Близнаци
Хет סרתן Сартон Рак
Тет אריה Ари Лав
Јуд בתולה Бетулах Девица
Ламед מאזנימ Мазним Вага
Нун עקרב Акраб Шкорпија
Самек קשת Кешет Стрелец
Ајин גדי Геди Јарец
Цади תלה Телех Овен
Коф דגימ Дагим Риби

* Liber 777 е достапна веќе на македонски јазик (мек и тврд повез).

Advertisements

One thought on “Небеса во Ашијах

Коментарите се затворени.