Излезе Liber Aleph – Книга на Мудроста или Лудоста


Почитуван читателу,

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон.

КОНЕЧНО!

Чест ми е и должност да Ве известам дека во листата на телемитски книги преведени на македонски јазик се појави и „Liber Aleph – Книга на Мудроста или Лудоста“ од Алистер Кроули.

Книга на Мудроста или Лудоста

Книга е во форма на лекции на разни теми, упатени од Големиот Ѕвер DCLXVI кон неговиот духовен син DCCLXXVII, но овие совети може да ги искористи секој. Книга која дава добра слика за практичната примена на телемата кај секој поединец на Земјата во било кое поле на интерес, од наука, уметност па до самиот духовен развој кај човекот.
Книга која ќе ви даде практични упатства како да го одите својот Пат и како да ги искористите различните варијации по него.

On the Last Oracle
Извадок од „Liber Aleph“


Љубовта е закон, љубов под волја.

Advertisements

One thought on “Излезе Liber Aleph – Книга на Мудроста или Лудоста

Коментарите се затворени.