Bond – Love is the Law


Еве уште една песна која е напишана и исполнета од човек за кој што се претпоставува дека бил телемит, но не може за сигурно да се каже, ниту пак би требало да се тврди нешто такво во секој случај.  Сепак се знае дека го почитувал делото на Кроули и философијата на телемата.
Уживајте во музиката.

Љубовта е закон, љубов под волја.
Ниту будалите да не ја сфатат погрешно љубовта;
зашто има љубов и љубов. Има гулаб, и има змија. Одберете добро!
Тој, мојот пророк, одбра, познавајќи го законот на тврдината, и големата мистерија на Божјата Куќа.“Liber AL, I:57

„Хад! Пројавување на Нуит.
Разоткривање на небесната заедница.
Секој маж и секоја жена е ѕвезда!“ – Liber AL, I:1-3
„Кабс е во Ку, а не Ку во Кабс.“ – Liber AL, I:8
„Дојдете, о деца, под ѕвездите и исполнете се со љубов!“ – Liber AL, I:12
„Зашто тој е секогаш сонце, а таа луна. Но кон него е крилестиот таен плам, а кон неа надвиената ѕвездена светлина.“ – Liber AL, I:16
„Исто така, исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја! Но секогаш за мене.“ – Liber AL, I:51
„Но запомни, о избранику, да бидеш јас; да ја следиш љубовта на Ну на ѕвезденото небо;“ – Liber AL, II:76

Advertisements