Инвокација – Во Центарот на Огнот


Ова е интервју со James Wasserman кој дава кратко објаснување што е инвокацијата и со што може да се спореди. Кратко објаснување, но доволно поучно и потребно за некој што го интересираат вакви работи и му требаат разни размисли.

Погледнете ја Liber Israfel (инвокација на Тахути, Тот, грчкиот Хермес) и запазете го текстот и слушнете што се зборува во видеото. Мислам дека ќе добиете некоја престава како и зошто се изведуваат ритуалите.

Уживајте.

Advertisements