Liber Israfel – Musick

Do what thou wilt shall be the whole of the Law

[This book was formerly called “Anubis,” and is referred to the 20th key, “The Angel.”]

Invocation of Thoth, as a prelude to preaching.
Formerly called ‘Liber Anubis’, an instruction in a suitable method of preaching.

I invoke Tahuti, the Lord of Wisdom and of Utterance, the God that cometh forth from the Veil.
O Thou! Majesty of Godhead! Wisdom-crowned Tahuti! Lord of the Gates of the Universe! Thee, Thee, I invoke.
O Thou of the Ibis Head! Thee, Thee I invoke.
Thou who wieldest the Wand of Double Power! Thee, Thee I invoke!
Thou who bearest in Thy left hand the Rose and Cross of Light and Life: Thee, Thee, I invoke.
Thou, whose head is as an emerald, and Thy nemmes as the night-sky blue! Thee, Thee I invoke.
Thou, whose skin is of flaming orange as though it burned in a furnace! Thee, Thee I invoke.

— Liber Israfel, 4-5

Продолжи…

Advertisements

Достигнување на среќата

„Препород на Магиката“, А. Кроули – достапна на македонски јазик
Преземено од првата веб страница на „Трину Кампот“ – О.Т.О.

Преформулирање на целта од мистичните учења

Најдобрите и најмудри луѓе постојано барале решение за проблемот на човечката тага.
Постои нешто кое лутачките аскети отсекогаш го знаеле. Кој и да рекол дека:” Кралството небесно е во вас” сигурно го знаел најдоброто решение на проблемот.

Човекот во реалноста е само малку подолу од ангелите. Тој е понезависен од околностите отколку што се свесни повеќето луѓе. Среќата не е потполно надвор од неговиот дофат како што претпоставуваат оние кои не се искачуваат на духовните планини.

Сепак, постојат лекови кои се поблиску од моќната пирамида Чого Ри, и од шаторскиот павилјон на масивот Канченџунга.

Продолжи со читање “Достигнување на среќата”

Телема во Музиката – Adest Rosa Secreta Eros

Текстот на песната што следува најдолу е  составен всушност од разни извадоци од „Книгата на Законот“ (на англиски ја има овде),  која како што знаеме е диктирана 1904 година во Каиро, запишана од сер Алистер Кроули, пророкот на Еонот на Детето! Ова е песна од познатиот black metal бенд Cradle of Filth. Најдолу ќе ја најдете песната, и додека ја слушате, читајте го текстот со преводот … Продолжи со читање Телема во Музиката – Adest Rosa Secreta Eros

Nuith by Sakh – Мала поддршка

Ви претставувам млад музичар кој што направил нешто прекрасно. Ова е само моја мала подршка и благодарност за добрата песна со одличен спот… Прекрасна песна напишана и одсвирена од еден македонски музичар, која зборува за нашата Божица – НУИТ. Се надевам ќе Ви се допадне целиот овој труд на младиот автор, за кој јас лично сметам дека завршил одлична работа… Повелете, уживајте !!! „Секој маж … Продолжи со читање Nuith by Sakh – Мала поддршка

Bond – Love is the Law

Еве уште една песна која е напишана и исполнета од човек за кој што се претпоставува дека бил телемит, но не може за сигурно да се каже, ниту пак би требало да се тврди нешто такво во секој случај.  Сепак се знае дека го почитувал делото на Кроули и философијата на телемата. Уживајте во музиката. „Љубовта е закон, љубов под волја. Ниту будалите да не … Продолжи со читање Bond – Love is the Law