Asmodel – The Temple of the Holy Ghost

This subtle fire, this secret flame,
Flashes between us as she goes
Beyond the night, beyond the Name,
Back to her unsubstantial snows;
Cold, glittering, intense, the same
Now, yesterday, for aye! she glows
No woman of my mystic bed;
A star, far off, forgotten, dead. … More Asmodel – The Temple of the Holy Ghost

Advertisements

Вратете ме на Огнот…

Ако е Живот само она по кое што Kопнееме, Вратете ме на Огнот! Ако е Живот само Смртта, тогаш вратете ме на Огнот. Кога Времињата ќе престанат да постојат, Kога Здивот ќе се скамени помеѓу Смртта и Животот, Kога Водата ќе престане да тече и ќе бара одмор од вечното шепотење, Kога Земјата ќе го … More Вратете ме на Огнот…

Достигнување на среќата

„Препород на Магиката“, А. Кроули – достапна на македонски јазик Преземено од првата веб страница на „Трину Кампот“ – О.Т.О. Преформулирање на целта од мистичните учења Најдобрите и најмудри луѓе постојано барале решение за проблемот на човечката тага. Постои нешто кое лутачките аскети отсекогаш го знаеле. Кој и да рекол дека:” Кралството небесно е во … More Достигнување на среќата