Еден Закон, Еден Ред, Една Иницијација

But remember this clearly,
that the Law cometh from the A∴A∴, not from the O.T.O.
This Order is but the first of the great religious bodies to accept this Law officially,
and its whole Ritual has been revised and reconstituted
in accordance with this decision.“ … More Еден Закон, Еден Ред, Една Иницијација

Advertisements

За Луцифер, LVX и други мистерии

ако тој Носител на L.V.X., Lucifer или како и да му е вистинското име, се согледува нешто како Интелект, или како интелектуално спознавање на таа Светлина, или како орудие или пак можеби интелектуален процес, според кабалата ќе биде несовршен, бидејќи кажавме таа Светлина е веќе импрегнирана со Човечката Логика, Разум. … More За Луцифер, LVX и други мистерии

The Song of Horus

I am light, and I am night, and I am that which is beyond them.
I am speech, and I am silence, and I am that which is beyond them.
I am life, and I am death, and I am that which is beyond them.
I am war, and I am peace, and I am that which is beyond them.
I am weakness, and I am strength, and I am that which is beyond them.
Yet by none of these can man reach up to me.
Yet by each of them must man reach up to me. … More The Song of Horus

Размисли од едно време

Ова што следува се размисли настанати во минатото, во временски период од пет години, напишани како одговор на прашањата на најразлични видови на луѓе во врска со Законот на Телема или пак Редот (О.Т.О.).
Ова нормално се извадоци од многу поопширни одговори, но сметам дека ова е сосема доволно за ревносниот истражувач да разбере што е кажано во врска со Законот и Редот! … More Размисли од едно време