Света Телемитска Сезона

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон Како што знаете, ние, Телемите, секоја година, за време на пролетната рамнодневница го прославуваме „Еквиноксот на Боговите“ во чест на големата промена на Магиската Формула која го донесе Новиот Еон. Кроули за „Еквиноксот на Боговите“ вели: „Еквиноксот на Боговите е израз кој што се … More Света Телемитска Сезона

Прослава за првата ноќ на Пророкот и неговата Невеста

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон Во Liber AL vel Legis svb figura CCXX се запишани овие стихови: „Но вие, о мој народе, дигнете се и разбудете се! Ритуалите нека бидат изведувани правилно со радост и убавина! Постојат ритуали на елементите и прослави на времињата. Прослава за првата ноќ на … More Прослава за првата ноќ на Пророкот и неговата Невеста