Тестаментот на Алистер Кроули

Преземено од официјалната страница на О.Т.О. Македонија   *      *      * Следниот текст е тестаментот на Кроули, кој се наоѓа во отчукана копија во архивата на Редот О.Т.О. во Калифорнија (USA). Иако не е оригинал постојат причини кои сведочат дека оваа копија е еднаква на оригиналот in verbum. “Ова е мојот … More Тестаментот на Алистер Кроули

Вратете ме на Огнот…

Ако е Живот само она по кое што Kопнееме, Вратете ме на Огнот! Ако е Живот само Смртта, тогаш вратете ме на Огнот. Кога Времињата ќе престанат да постојат, Kога Здивот ќе се скамени помеѓу Смртта и Животот, Kога Водата ќе престане да тече и ќе бара одмор од вечното шепотење, Kога Земјата ќе го … More Вратете ме на Огнот…

Стреми се секогаш кон повеќе!

Извадок од „Законот е за Сите“, коментари на „Книгата на Законот“ достапна на македонски јазик „72. Стреми се секогаш кон повеќе! и ако си навистина мој – а во тоа не се сомневај, и ако си секогаш радосен! – смртта е круна на се.“ – Книга на Законот