За отстранувањето на превезот

Патиштата кон откривање на својата вистинска Волја

Целта на овој есеј е да го охрабри читателот кои што чувствува внатрешен повик кон мистериите на Законот на Телема или езотериските гранки кои што тој ги опфаќа. За почеток би сакал да нагласам дека како писател на овој краток есеј сум прилично млад човек чии што чекори на Патеката кон откривањето на својата вистинска Волја се мали и кратки, но во ниту еден случај тие не се потпрени на стаклени нозе. Continue reading “За отстранувањето на превезот”

Advertisements

За симболите, праксите и нивното погрешно разбирање

Целта на овој есеј, како што и ќе се потврди читајќи го, е да се покаже различниот степен на познавање и разбирање на хиероглифите и тајните симболи, и кај профаните, но и кај самите иницијанти кои имале храброст да стапнат на Патеката, но заради нивното искуство сеуште не ги отвориле Портите кон Разбирањето.

Големи се сведоштвата денес, на злонамерно извртување на симболите и праксите од страна на Црните браќа, со цел да го држат човекот закопан во своето блато на верувања, догми, суеверија и секакви бладања само за да не се пронајде и спознае Човекот. Но, треба да биде јасно: денес постои тајно Братство, кое што постоеше во Тишина со Еони, кое ја виде и разобличи нивната злоба(на Црните браќа) и излезе од својата тишина за да ги конечно разобличи и разјасни разликите помеѓу Темнината од една страна, симбол на Црните Браќа, и Тишината од друга страна, симбол на Белото Братство!

Continue reading “За симболите, праксите и нивното погрешно разбирање”

Знакот на Ѕверот – Liber V vel Reguli

Извадок од „Магика, Книга 4“, А. Кроули
во која може да најдете поопширен коментар за овој ритуал.

[Насловот е од Латински и значи Книга 5 или Книга на Принцот. Регулус е истот така и името на ѕвездата што го означува почетокот на соѕвездието Лав]

asd

A∴A∴ Публикација во Класа D
Кој што е Ритуалот на Знакот на Ѕверот

Правилна инкантација за инвоцирање на енергиите на Еонот на Хорус,
адаптиран за дневна употреба на Магичарот од било кој степен.

Continue reading “Знакот на Ѕверот – Liber V vel Reguli”

Стела на Откровението

Информации кои ќе ви помогнат да создадете поголема слика во врска со Стелата на Откровението

  1. Книга на Мртвите (Папирусот на Ани) – редактирано од египтологот Вилијам Баџ
  2. Еквинокс на Боговите
  3. Теологија – О.Т.О. Голема Ложа на Америка
  4. Стела на Откровението – О.Т.О. Ирска
  5. Стелата на Анк-аф-ан-Консу – Wikipedia.com
  6. Стела на Откровението – Hermetic.com
  7. Стела на Откровението – Thelema 101
  8. О.Т.О. – Ред на Ориентални Темплари – Wikipedia.com