Абрасакс или Абраксас – Богот кај Гностиците

Се надевам дека се повеќе читатели на овој есеј до сега се слушнале за Абраксас како поим во раниот Гностицизам и дека овој текст само ќе ги прошири нивните хоризонти и ќе им даде нови идеи и правци, како и информации за што Абраксас би можел да значи и гледано од Телемитски аспект, кое би можело да биде неговото место или пак поврзаноста со неговата симболика во Новиот Еон.

Continue reading “Абрасакс или Абраксас – Богот кај Гностиците”

Advertisements

Добре дојдовте

Почитуван драг читателу,

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон

На овие страници ќе пронајдеш зборови и размисли како еден телемит ја разбира и практикува телемата. Како е врзана Волјата со причинско последичниот закон, како ритуалите не се за исмевање, како и праксите. Ќе зборувам надолго и нашироко за филозофијата која ја живееме практично, со сите импликации, со сите добивки и се што може да изгубите по Патот.

Ќе наидете на есеи чии мисли се веќе познати, ќе најдете и нешто малку познато. Ваша цел е сето тоа да го вметнете во вашиот универзум и да го дадете најдоброто од себе, сега!
Останете и следете ги размислите…

Со почит, Братот Х.

Љубов е законот љубов под волја