Хорус – Иницијаторот

Ќе го започнеме овој пост со цитат, за да не залутаме премногу во бесцелни зборови, или пак да кажеме повеќе отколку што треба, и да не занесе мислата. But in the new Aeon the Hierophant is Horus (Liber CCXX, I, 49) therefore the Candidate will be Horus too. What then is the formula of the … More Хорус – Иницијаторот