Asmodel – The Temple of the Holy Ghost

This subtle fire, this secret flame,
Flashes between us as she goes
Beyond the night, beyond the Name,
Back to her unsubstantial snows;
Cold, glittering, intense, the same
Now, yesterday, for aye! she glows
No woman of my mystic bed;
A star, far off, forgotten, dead. … More Asmodel – The Temple of the Holy Ghost

Advertisements

Табела на Единството

Во овој текст ќе дадеме некои технички детали во врска со Табелата на Единството ( Table of Union ) која што се користи во енохијанкста магика воспоставена од страна на Џон Ди и Едвард Кели во XV век. Нормално, ќе ја избегнеме „досадната“ историја на овој систем и веднаш ќе преминеме на објаснување на Табелата … More Табела на Единството

Магика vs Зло

Злото е синоним за неуспех. Ние немаме ништо со нижиот волшебник, кој се продава себеси како роб на некој “ѓавол”. Тоа е антитеза на магиката. Целта е да се заповедаат духовите. Добро, тогаш да претпоставиме дека почнуваме на еден глуп, себичен и алчен начин т.е. се обидуваме да ги натераме духовите да ни донесат злато. … More Магика vs Зло