Мал Ритуал на Хексаграм

Размисли на Fra. FION Анализа на Зборот Завртени кон Исток, исправени, со споени нозе и испружени раце во форма на крст. Вибрирајте : I.N.R.I. Кажете: Јуд Нун Реш Јуд Вирго Изида моќна мајка Скорпио Апофис уништувач Сол Озирис погубен и воскреснат Изида Апофис Озирис. Вибрирајте: I.A.O. Исправете ги рацете во форма на крст и кажете: Знак … More Мал Ритуал на Хексаграм

Тест за Езотерија (прашања кои ме потикнаа да научам повеќе)

Во овие редови подолу ќе наидете на тест, чии прашања опфаќаат широк спектар на теоретски знаења од повеќе области кои ги знаеме под едно име: езотерија. Тестот е за оние кои ги интересираат науките како што се кабала, церемонијална магика, јога, астрологија, тарот итн и пред се : ПРАКСА. Со овој тест ќе дознаете за себе … More Тест за Езотерија (прашања кои ме потикнаа да научам повеќе)

Дрво на Животот- во боја

Ова е Дрво на Животот во кабалистичкиот свет Ацилут ( עולם אצילות ) во неговите бои. За боите погледнете ја Liber 777 (достапна на македонски јазик) , како и разни книги во врска со Дрвото на Животот и боите на еманациите и патеките што ги врзуваат истите.  

Liber ריש – Поздрави на Сонцето

Целта на оваа пракса е најпрвин да се потсетува аспирантот на Големото Дело во правилни интервали; второ, да се доведе во свесен личен однос со центарот на нашиот систем; и трето, за напредни студенти, всушност да се направи магиски контакт со духовната енергија на сонцето и така всушност да се влече сила од него  A ∴ A ∴ Публикација во класа D. … More Liber ריש – Поздрави на Сонцето