Есеи – Тема Магика

Листата подолу содржи 100 есеи до овој момент на блогот (подредени од најновиот па до најстариот), кои на некој начин се поврзани со Магика, без разлика дали содржат директно објаснување на поими и учења во системот на Магика или пак се на „таен“ начин поврзани со оваа наука и пракса или повлекуваат знаење од овој … More Есеи – Тема Магика

За Магискиот Круг ( Clavicula Rex Sаlomonis)

Многумина кои се заинтересирале за езотеријата (магика, кабала, јога, астрологија, ритуали) на овој или оној начин биле во контакт со познатиот магиски круг даден во „Клучот на Соломон“. Многумина биле фасцинирани од конструкцијата на истиот, од неговата комплексност и едноставна престава на универзумот на еден Магичар.