Хептаграм XI

Љубовта е закон, љубов под волја

“Зборот на Законот е Θελημα” –Телема – значи Волја.

Подели ја волјата против самата себе, резултатот е слабост и борба, залудна борба.
Законот не го осудува Човекот.
Прифати го Законот и се е законски.

Влезете

Добрo дојдовте на Хептаграм XI

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон

На овие страници ќе пронајдеш зборови и размисли како еден Tелемит, од многуте други, ја разбира и практикува философијата на Телемата. Како е врзана Волјата со причинско последичниот закон, како ритуалите не се за исмејување, исто како и праксите. Ќе зборуваме надолго и нашироко за филозофијата која ја живееме практично, со сите импликации, со сите добивки и се што може да изгубите по Патот – но и да добиеме стократно повеќе.

Ќе наидете на есеи чии мисли веќе ќе Ви се познати, но ќе најдете и нешто малку познато. Ваша цел е сето тоа да го вметнете во Вашиот универзум и да го дадете најдоброто од себе, сега!
Останете и следете ги размислите…

Љубовта е закон, љубов под волја


"And I believe in the Serpent and the Lion, Mystery of Mystery, in His name BAPHOMET.
...
O Lion and O Serpent that destroy the destroyer, be mighty among us.
- Liber XV
Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ

%d bloggers like this: