Thunderbolt, and a Pylon, and a Snake, and a Phallus..

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон “Then there was another passage which was really too secret for anything; all I shall tell you is, there was the most beautiful Goddess that ever was, and she was washing herself in a river of dew. If you ask what she is doing, … More Thunderbolt, and a Pylon, and a Snake, and a Phallus..

Неиницираните и нивното „Големо дело“

Сега може едноставно да кажеме што прави иницијацијата за оној што го спознал внатрешниот Глас кој што го повикувал толку долго време низ вечноста! Иницијацијата ја поставува „изгубената ѕвезда во мноштвото“ во својата орбита за да го започне својот пат кон прочистување на превезите кои ја прават „Црна Ѕвезда“. И тогаш започнува вистинскиот Пат. … More Неиницираните и нивното „Големо дело“