Да Знаеш, да имаш Волја и да се Осмелиш…

  Ова што следува подолу е цитат од есејот за Вилијам Блејк напишан од Алистер Кроули, поместен во „Препород на Магиката“, која е достапна на македонски јазик. Цитатот на никој начин не треба да го обесхрабри читателот – трагач, но за мудриот нема потреба од вакви патокази – бидејќи она што е скриено пред очите, … More Да Знаеш, да имаш Волја и да се Осмелиш…

Тестаментот на Алистер Кроули

Преземено од официјалната страница на О.Т.О. Македонија   *      *      * Следниот текст е тестаментот на Кроули, кој се наоѓа во отчукана копија во архивата на Редот О.Т.О. во Калифорнија (USA). Иако не е оригинал постојат причини кои сведочат дека оваа копија е еднаква на оригиналот in verbum. “Ова е мојот … More Тестаментот на Алистер Кроули

Еден Закон, Еден Ред, Една Иницијација

But remember this clearly,
that the Law cometh from the A∴A∴, not from the O.T.O.
This Order is but the first of the great religious bodies to accept this Law officially,
and its whole Ritual has been revised and reconstituted
in accordance with this decision.“ … More Еден Закон, Еден Ред, Една Иницијација

O.T.O. – Македонија

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон Oфицијални Тела во Македонијa „In the magical hexagram… the descending red triangle is that of Horus, a sign specially revealed by him personally, at the Equinox of the Gods.“ — Book of Lies, A. Crowley Официјални страници на Телата Ordo Templi Orientis – Македонија, официјална … More O.T.O. – Македонија